Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

STF Sälen/Gräsheden Vandrarhem

STF Vandrarhem i Sälen är beläget i ett naturskönt område av Sälenfjällen, ca 25 km från Sälens By. Naturvårdsområden och Naturreservat omger vandrarhemmet. En utmärkt utgångspunkt för sommar - vinter aktiviteter som fjällvandring, flugfiske, utförsåkning både i Sälen och Trysil. Även skidspår utanför dörren.

Vandrarhemmet är beläget i norra Sälenfjällen, ett par mil från Sälens by och omgivet av naturvårdsområden och naturreservat. På vandrarhemmet bor du praktiskt i två-, tre- eller flerbäddsrum. Alla rum har egna tvättställ och några har egen toalett. Dusch och bastu finns i korridorren samt ett kök för självhushåll.
Vill du uppleva naturen till fots kan du vandra längs en av landets längsta vandringsleder som har sin sträckning inte långt från vandrarhemmet. Leden är en del av E1 som sträcker sig ner till Napoli i Italien.
Inom en timmes bilfärd når du Sveriges högsta vattenfall Njupeskär och landets senaste nationalpark Fulufjället. Fina cykelmöjligheter finns längs de glest trafikerade landsvägarna. Längdskidspår finns direkt från dörren. Närmaste skidanläggning med preparerade längdskidspår och skidbackar ligger i Stöten. Övriga fjällanläggningar i Sälenområdet når du på en halvtimme och STF Vandrarhem Sälen/Gräsheden ligger bra till för dagsutflykter över till Trysil i Norge.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!