Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

Norrköping/Åby Vandrarhem

I Norrköpings äldsta jugendhus, som byggdes 1906, ligger STFs vandrarhem Norrköping/Åby. Med flera badsjöar och naturområden i omgivningen samt närheten till Norrköpings många begivenheter är Åby en trivsam ort med många möjligheter.


Huset har haft många funktioner genom åren. Här har kommunstyrelsen suttit, det har varit skolbespisning, pastorsexpedition, skolläkarmottagning och lektionssal. Här har det även varit polishus och man kan fortfarande bo i någon av de bevarade gamla cellerna, där galler sitter kvar för fönstren.

Vandrarhemmet ligger i Åby centrum där det finns affär, restauranger, bank, apotek och goda kommunikationer för vidare utflykter. I närheten arrangeras varje sommar ett stort sportläger för barn och ungdomar och Norrköping Horseshow går årligen av stapeln bara 500 meter från vandrarhemmet. Det finns möjlighet att hyra hela huset som är perfekt för fester, släktträffar och andra tillställningar med sin stora samlingslokal och övernattningsmöjligheter.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Sommarhagen banner
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
MTRX 20
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!