Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 641 st

STF Mem/Kanalmagasinet Vandrarhem

Vandrarhemmet Kanalmagasinet ligger i den lilla byn Mem mellan Norrköping och Söderköping. Huset byggdes av konung Karl XIV Johan som festlokal till invigningen av Göta Kanal. I Mem ligger Göta Kanals första sluss vid mynningen mot S:t Annas skärgård.


Mem erbjuder en rad aktiviteter att välja mellan. Ta en cykeltur utmed kanalen för att besöka Söderköping, vandra i skogarna runt Mem eller ta ett svalkande dopp i havet. Lite längre bort, men ändå nära, finns shopping i Norrköping, fina och utmanande golfbanor och den spännande och djuriska Kolmårdens Djurpark för både stora och små. Kanalmagasinet byggdes i början av 1800-talet av konung Karl XIV Johan. Byggnaden byggdes som festlokal till invigningen av Göta Kanal och här hölls invigningsmåltiden år 1832. Kanalmagasinet kom sen att användas till magasin åt olika firmor. Än idag är det inte svårt att tänka sig magasinet som en rustik lagerlokal även om byggnaden byggts om för att passa dagens verksamhet.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!