Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 073 st

Ockelbo Vandrarhem

Mitt i centrala Ockelbo ligger ett vackert hus i en stor lummig trädgård. Huset är en före detta komministergård och byggdes på 1800-talet. Sedan ett par år är det vandrarhem och har renoverats både ut- och invändigt.


På vandrarhemmet bor du i dubbelrum eller flerbäddsrum och har tillgång till kök för självhushåll. Härifrån har du nära till allt som finns att uppleva i bygden. Du kan handla, ta en härlig promenad längs stranden eller svalka dig med ett kvällsdopp. Om du vill fiska finns det många sjöar som väntar på dig. Vintertid finns Kungsbergets skidcenter bara tre mil bort.

I Ockelbo väntar Hälsans Stig, som sträcker sig runt byn och längs Bysjöns sydvästra strand och det kulturhistoriska Wijområdet med sin speciella trädgårdsanläggning. Stigen tillkom under 60-talet för att stimulera till promenader och motion. Du kan också ta dig utanför Ockelbo och uppleva Finnskogsriket, det stora och i många stycken unika natur- och kulturområdet mellan Hälsingland, Gästrikland och Dalarna.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!