Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 090 st

STF Östersund/Ledkrysset Vandrarhem

Mitt i Östersund ligger vandrarhemmet Ledkrysset. Den gamla brandstationen från tidigt 1900-tal har förvandlats till ett vandrarhem med fjällkänsla. Härifrån har du nära till shopping i Östersunds centrum, bad på Andersön och skön utförsåkning i Åre.


Med Oviksfjäll i fonden, Åreskutans skidåkning och Jämtlandsfjällen med sina stugor och fjällstationer någon timmes bilresa bort känns fjällen nära i Östersund. Det är därför naturligt men ändå exotiskt att få ge våra gäster en fjällupplevelse mitt i staden. Vi har inrett vårt vandrarhem likt en fjällstation och fyllt varje vrå med fjällkänsla - fjällvind och fågelsång, vattenfall och krypbjörkar. Välkommen till Fjälls!

Som det förväntas av en riktig turiststad, erbjuder Östersund mycket att se och göra året om.

På vintern blir Storsjöns is den naturliga mötesplatsen. Här finns miltals med skidspår och plogade skridskobanor. I Badhusparken kan du lapa sol i riktiga solstolar, äta kolbullar och delta i en mängd aktiviteter för både små och stora. Vintern i Östersund kulminerar i Vinterfestivalen. Under två veckor förvandlas staden till en plats där mörker möter ljus och kyla möter värme i bland annat Sveriges största ljusskådespel.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!