Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

STF Järnavik Vandrarhem

Natursköna Blekinge kallas ofta för Sveriges Trädgård och här finns Sveriges sydligaste skärgård. Vandrarhemmet ligger vid den gamla hamnplatsen Järnavik som blomstrade på 1830-talet då handelsmannen Johan Henrik Kock drev handel och skeppsfart.


Från denna kockska epok härrör huset som vandrarhemmet är inhyst i. Det lilla familjära vandrarhemmet är beläget i naturreservatet intill Järnavik som har hamn för fritidsbåtar och båtförbindelse till Tjärö.

Vandrarhemmet med den stora personliga prägeln är varsamt renoverat med bibehållen stil. Här andas du frisk havsluft och vill du utforska Sveriges sydligaste skärgård rekommenderar vi en paddeltur med havskajak eller att ta skärgårdsbåten ut till Tjärö. Vill du ut på upptäcksfärd erbjuds rundvandringar i naturreservatet med bedårande havsutsikt. Eller varför inte gå Blekingeleden som passerar utanför husknuten eller ta en cykeltur utmed kusten?

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!