Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

STF Hanö Vandrarhem

Efter bara en halvtimme på färjan är du på Hanö i Blekinges skärgård. Ändå känns det som att komma till en annan värld när du stiger iland på den lilla sägenomspunna ön i Hanöbukten. Kanske beror det på att här inte finns någon biltrafik, inget buller.


På fiskeläget ligger husen tätt, och här finns en sommaröppen restaurang och affär. Fiskebåtarna och fiskemuseet påminner om Hanös historia som viktig fiskehamn. Under sommaren fylls hamnen av segelbåtar från när och fjärran.

För dig som vill varva ner och komma nära naturen är Hanö rätt plats. Här kan du uppleva de magiska ögonblick då havet plötsligt stillnar och tystnaden är överväldigande, eller när höststormarna drar in över ön och havet blir vilt och vackert.

Ta med en picknickkorg och vandra upp till fyrhallarna och möt en färgsprakande solnedgång. Eller, om du är morgonpigg, så kan du en tidig morgon se solen stiga ur havet som en gigantisk apelsin.

Vandringsleder finns det gott om. En tar dig genom trollskogen till Vindhalla, där stora flata klipphällar välkomnar dig till spännande havsbad eller en grillkväll vid havet.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!