Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 095 st

Ammarnäs/Wärdshuset Vandrarhem

I Ammarnäs har du nära till allt som fjället erbjuder. Förutom att Ammarnäs och Vindelfjällen är ett eldorado för naturälskare i allmänhet lockar regionen speciellt fiskare och vandrare.

Ammarnäs är en genuin fjällby och ligger mitt i Vindelfjällens naturreservat. Naturreservatet är ett av de största skyddade områdena i Europa, men också ett samiskt kulturlandskap. Inom området finns de tre samebyarna Gran, Ran och Ubmeje och lämningar från flera samiska boplatser. Vandrarhemmet ligger mitt i allt detta och användes som samiskt ålderdomshem fram till 1968. Här bor du i flerbäddsrum eller stugor med fyra bäddar. Kök finns för självhushåll. Kungsleden går förbi Ammarnäs och vandrarhemmet är utmärkt som början eller slut på en tur mellan Hemavan och Ammarnäs. Sjöar och strömmande vatten erbjuder ett fiske i toppklass. År 2008 var det premiär för skidtävlingen Kungsledenrännet, ett samarbete mellan STF och Ammarnäs IF, som börjar i Hemavan och går längs Kungsleden till Ammarnäs.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!