Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Bergkvara Vandrarhem

Vid havet, precis mitt emellan Kalmar och Karlskrona, ligger Bergkvara som en gång i tiden hade kustens mest betydande hamn. Mycket av bebyggelsen i Bergkvara är oförändrad och dåtidens charm finns kvar. Bergkvara präglas än idag av havet och sjöfarten.

Även vandrarhemmet bjuder på genuin sjöfartsmiljö. I början av seklet uppfördes vandrarhemmet som privatbostad åt en skeppsredaränka och idag bär alla rum fartygsnamn. I den lummiga trädgården kan du njuta av stillheten eller varför inte promenera ett par hundra meter till badstranden och ta ett dopp.

Den anrika Garpens Fyr ligger två sjömil ute till havs och kan besökas med båt. Bergkvara Sjöfartsmuseum visar en komplett båtbyggarverkstad och en bit bort finns än idag en helt intakt skeppssmedja. Den som är golfsugen kan ta sig till Möre golfbana några kilometer bort och för den som gillar historia är en utflykt till Brömsebro ett måste, där en sten är rest till minne av freden vid Brömsebro 1645.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!