Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

STF Ljungskile Vandrarhem

Mellan himmel och hav ligger sommaridyllen Ljungskile, med skogen på ena sidan och det mäktiga havet på den andra. Här hittar du både vandrarhemmet och Sveriges största kajakcenter där du kan prova över 50 olika kajakmodeller.


Vandrarhemmet är en del av Ljungskile folkhögskola och som gäst bor du i den gamla Kavaljersgården, som lånat sitt namn från Kavaljererna på Ekeby i Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf. Det var de manliga folkhögskolestudenternas hus och ända fram på 70-talet var det förbjudet att ha dambesök på rummet. I det stoiska lugnet här har du en härlig utsikt mot havet dit du promenerar på några minuter.

Som gäst på vandrarhemmet har du nära till ett fantastiskt friluftsliv med skogsvandringar, kajakpaddling och saltstänkta bad från sand- eller klippstränder. Golf är stort i Ljungskile och spelas på anrika Lyckorna golfklubb där du alltid har havet i bakgrunden. En härlig promenad på Lyckorna i den gamla göteborgssocietetens fotspår tar dig till platsen där kung Oscar II ristade i berget.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
MTRX 20
Snälltåget
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!