Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 055 st

Årås Kvarn & STF Vandrarhem

Pris per person från 420:-

Bäddpris exklk. sänglinne o. städning

Årås har präglats av adelns närvaro under många sekler. Godset Årås Säteri ägdes en gång av ätten Gyllenstierna som var riksråd till Vasakungarna. Årås och bygden är rik på fornminnen och kyrkoruiner, inte minst Ekehagens fornminnesby.

Vandrarhemmet är inhyst i 2 flyglar på det anrika godset. Den ena byggnaden var en gång bostad för maskinisten till kvarnen och kraftstationen och kallades därför ”Mejeriet”. Den andra byggnaden som uppfördes i slutet av 1700 talet var en gång arbetarbostad till personalen på säteriet. Idag är rummen pittoreskt och personligt inredda och uppfyller alla krav på ett modernt vandrarhem. Det finns 12 rum med totalt 36 bäddar fördelade på 2- och 4-bäddsrum. En del med egen dusch och toalett

Vandrarhemmet ligger mellan de två sjöarna Jogen och Vållern och här finns goda möjligheter till fiske och båtturer. Det finns även fina vandringsleder i omgivningarna och möjlighet att hyra en cykel för att se sig om. För den som vill svinga klubban finns golfbanor bara en dryg mil bort. Vintertid finns det möjlighet till alpina aktiviteter cirka 20 km bort.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!