Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 639 st

STF Stora Fjäderägg Vandrarhem

Gå till hemsidaBoka onlineSkicka e-post

STF Stora Fjäderägg Vandrarhem

070-691 72 20

Stora Fjäderäggs fyrplats i Holmöskärgården nordost om Umeå
918 03 Holmön

På Stora Fjäderäggs fyrplats i Holmö skärgård lever du med havet runt dig alla dygnets timmar. Här kan du följa fartygens färd från Bottenhavet upp i Bottniska viken, ströva över ljunghedar och solvarma klapperstensfält, leta strandfynd, förundra dig över labyrinter, kompassrosor och 1000-åriga hyddbottnar. Den morgontidige kan upptäcka säl på grynnorna ute till havs eller vara med när ornitologerna i fågelstationen ringmärker fågel.


Vandrarhemmet i fyrvaktarbostäderna har 16 bäddar i vackert inredda fyrbäddsrum. Två kök för sjävhushåll finns. Standarden är enkel med torrdass, bad i havet och vatten som hämtas vid kran utomhus. Från hamnen på Stora Fjäderägg är det 900 m lätt vandring upp till vandrarhemmet.

Till Stora Fjäderägg kommer du med båt. Du som inte har egen båt kan segla ut med tjärdoftande och gaffelriggade Slupen som sommartid har dagliga turer ut till fyrplatsen. Även privata holmöskeppare med snabbare motorbåtar kan erbjuda skjuts ut till fyrplatsen.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!