Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Rinkaby

Osaby Säteri var adelssäte för flera släkter ända sedan 1300-talet. Ekarna står som levande kulturminnen och har vakat över många generationer som slitit hårt och vigt sina liv åt Osaby redan från 1600-talet.


Idag ägs säteriet av Naturskyddsföreningen och ligger drömmande och sjönära i öppet landskap. Med Orrefors Glasbruk i närheten och med Öland på bilavstånd är vandrarhemmet idealiskt som utgångsläge för utflykter och äventyr. På säteriet finns också ett litet orangeri och en örtagård som är tillgänglig under hela året och som bjuder in till meditation och avkoppling.

Genom att följa en vandringsslinga genom markerna är det enkelt att upptäcka de historiska spåren i landskapet. I Osaby finns gott om fornminnen i form av hällkistor, rösen och vällagda stengärden. Gärdena kom till under den tid då det fanns gott om arbetskraft och åkern skulle göras stenfri för dåtidens rationella jordbruk.

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!