Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Västerås

Myllrande folkliv på en lång strandpromenad. Välbesökta festivaler och kulturarrangemang. Segelbåtar, räkkryssningar och en stor mängd uteserveringar. Det är några av de viktigaste ingredienserna för att med rätta kunna kalla sig en verklig sommarstad. I Västerås Mälarstaden finns allt detta. Men här finns också de mer specifika aktiviteterna, de som gör staden unik och väl värd ett besök.

Det finns flera ovanligt spännande sätt att bo under din vistelse i Västerås. Missa till exempel inte möjligheten att övernatta i ett av världens få undervattenshotell, Utter Inn. Här kan du från sovrumsfönstret se Mälarens djurliv tre meter under vattenytan. Vill du hellre se staden från ovan kan Hotell Hackspett, beläget 13 meter upp i en av Vasaparkens högsta ekar, vara ett alternativ.

Men det som kanske bäst kännetecknar sommarstaden Västerås är alla båtar. Att stadens småbåtshamn, med sina drygt 3 500 platser, räknas till landets största är ingen slump. I Västerås skärgård finns det nämligen hundratals öar att besöka. Har du ingen egen båt finns möjlighet att ta någon av färjorna ut i arkipelagen. Turlistan är tät med avgång minst var 30:e minut. En ö som är väl värd ett besök är Elba. Här finns bland annat en restaurang som håller öppet flera kvällar i veckan.

Även golffantasten får sitt lystmäte i Västerås. Inom en radie av fyra mil finns nio golfbanor av varierande slag som alla erbjuder olika typer av utmaningar och naturupplevelser. Mästerskapsbanan på Frösåker, med sitt välkända 18:e hål, har nyligen utsetts till landets fjärde bästa bana.

Men Västerås är så mycket mer än annorlunda hotell, vatten och golfbanor. I och omkring staden finner du massor av möjligheter som passar dig. Gå in på vår hemsida och sök bland alla evenemang, det finns nått för alla!

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!