Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Avesta ATV-led

AtvAvesta är den lokala fyrhjulingsförening som tillsammans med Avesta kommun och med tillstånd från Sveaskog arbetat fram Sveriges första lagliga Atv-led.

Under de ca 15km som leden sträcker sig, så passerar man vacker natur med en terräng som kräver fyrhjulsdriven Atv. Leden går huvudsakligen på den kraftledningsgata som Sveaskog upplåtit. Efter 3 år kommer försöket med leden att utvärderas.

Leden som består av både diken, lera, klättring, grillplats & fin natur. Leden börjar intill stallet i Myggbo, vid södra änden av Outokumpu järnverk och forsätter sedan mot Dammsjön, därifrån över på Lillsjösidan och sen tillbaka till Bjurfors gamla dagis (Herrgården).

Det tar ca 4-5 timmar att köra hela sträckan, det är en ren teknik/terräng körning så det är ingen motorbana där man kan köra fort.

Kravet för att få nyttja denna led är att man ska vara betalande medlem i Svenska Atv föreningen, samt kroppskydd och 100 % nykterhet vid körning.

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!