Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 617 st

Verket /Avesta Art

Pris per person från 100:-

Det sista arbetsskiftet i Avesta hytta gjordes i mitten av förra seklet. Nu är det åter liv i hyttan med en industrihistorisk inlevelsemiljö- Verket.

Bland masugnar och martinverk. Inlevelsemiljö med kunskap och äventyr! Upptäck historian på ett nytt och spännande sätt. Verket har vunnit internationella utmärkelser för sin gestaltning:
Känn hettan från den rinnande slaggen. Hör arbetarnas dramatiska berättelser.. Deltag i vandrande opera för martinverk.

Varje år anordnas den internationella konstutställningen Avesta Art i Verket. Då förvandlas den suggestiva miljön till spännande konstmöten för alla sinnen. Konsthallen blir av unik art, där varje konstnär står inför utmaningen att skapa ett samspel – kontrast eller harmoni – med industriarvets egna starka uttryck i material och monumental arkitektur. Med konstnärliga tolkningar som tillägg i en näst intill orörd industrimiljö ges också industriarvet en vägvisare av unikt slag. Bärande är just dialogen mellan industrihistoria och samtidskonst för Avesta Art som idé och evenemang.

Dela:

SCR
Tågkompaniet-Norrtåg
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Vikingaliv

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!