Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 588 st

Örebro läns museum

Örebro läns museum är en levande mötesplats för alla åldrar. Genom mötet med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. Vi producerar utställningar på Örebro slott men även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Museet erbjuder också visningar, barnverksamhet, workshops, föreläsningar och mycket annat.

Vi arbetar i hela Örebro län med bred kulturhistorisk kompetens inom områden som slöjd, kulturmiljö och arkeologi. Museet äger och driver Siggebohyttans bergsmansgård utanför Nora, Gråbo arbetarmuseum i Karlskoga och Kullängsstugan i Askersund.
Vi har stora samlingar av fotografier, konst och kulturhistoriska föremål som vi visar både i utställningar och på Digitalt Museum. Länsmuseibyggnaden på Engelbrektsgatan 3 är för närvarande stängd för renovering.

Våra utställningar på Örebro slott är öppna varje dag juni-augusti, övriga året lördag, söndag. För mer information om öppettider och aktuella öppettider, se www.olm,se

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!