Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

Vaxholms Fästnings Museum

Pris per vuxen 80:-

Barn och ungdomar t o m 18 år, Stockholmskortet och medlemmar i vänföreningen: fri entré.

Vaxholms fästning vid Stockholms norra inlopp bestod av Vaxholms kastell, Rindö redutt, Fredriksborg och Oskar-Fredriksborgs fort. Siaröfortet i Furusundsleden kompletterar fästningen. Grunden till Vaxholms kastell anlades redan på 1500-talet och befästningarna har periodvis haft stor betydelse för försvaret av Stockholm. Kastellet användes även som statsfängelse från mitten av 1700-talet till 1842. Fredriksborgs fästning byggdes 1724-1735, Rindö redutt påbörjades 1858, Oskar Fredriksborg invigdes 1877 och Siaröfortet byggdes under första världskriget.

Museet som är beläget i kastellets Västra Linje, berättar om den militära utvecklingen från 1500-talet och fram till idag. Genom modeller, miljöer och utställningsmontrar kan besökaren följa det svenska kustförsvarets historia genom åren. Även det 1902 uppsatta Vaxholms kustartilleriregemente beskrivs.

Ny utställning: ”Livet på Kastellet” som är uppbyggd i källarvalven under museet och som fokuserar på dem som levde i ”fästningens skugga” år 1890, nämligen pigorna, tvätterskorna och de s.k.
kronoarbetskarlarna.

Sveriges Militärhistoriska Arv

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
SCR
Körunda Golf & Konferenshotell
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!