Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

Kneippbyn Resort Visby

Bara 3 km söder om Visby, på klippkanten alldeles vid havet, ligger Kneippbyn Resort. Här kan du uppleva semesterns allra bästa dagar. Med sitt vackra läge och mängder av barnaktiviteter har Kneippbyn Sommar- & Vattenland över 85 000 besökare per år. Här finns också Gotlands enda 5-stjärniga camping och anläggningen är medlem i SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Från kurort till kulort?Kneippbyn grundades som kurort i början av 1900-talet av Dr Kallenberg. Inspirerad av den TBC-sjuke munken Sebastian Kneipp, som botade sig själv genom ömsom kalla ömsom varma bad, kom gäster till Kneippbyn för att bli kurerade i Kneipps anda. Sedan 1976 har Kneippbyn drivits av familjen Werkelin och idag kommer man till Kneippbyn för att ha roligt, koppla av och njuta av det fantastiska läget.

Från hotell till trädkojor
Kneippbyn erbjuder drygt 600 bäddar i villavagnar, stugor, fiskestuga, trädkojor, lägenheter och hotell samt har ca 300 campingtomter. De många olika boendealternativen ger möjlighet till flera olika prislägen och upplevelser – hotellsemester med alla upptänkliga bekvämligheter eller budgetsemester i tält, spännande djungeltema för barn i trädkoja eller romantisk fiskestuga med havsutsikt.

Originalhuset Villa Villekulla
Mitt på området tronar det riktiga Villa Villekulla, originalhuset från Svt’s filmer om Pippi Långstrump, vilket givetvis är ett av naven i verksamheten. De två sista filmerna, ”Pippi på de sju haven” och ”Pippi på rymmen” är inspelade här på Sommarland sedan huset flyttades hit 1970 – i ett stycke! 2001-2002 samt 2010 renoverades Villa Villekulla för att återskapa miljön från de klassiska filmerna.

Välkomna till Kneippbyn - Gotlands modernaste fritidsanläggning.

SCR

Dela:

SCR
Vikingaliv
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!