Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 069 st

Idre Fjäll

En fjällsemester med massor av sol, skratt och snö. Livet är en lek och ett äventyr och bjuder på både skratt och snö. I alla fall hos oss på Idre Fjäll, det kan vi garantera. Vi har nämligen både skratt- och snögaranti. Välkommen till en vintersemester i klassik fjällmiljö!

4o färgglada nedfarter
Samlat runt en topp sträcker backarna ut sig så att du kan skida ner i alla väderstreck. Det betyder att du själv väljer huruvida du vill ha solen i ryggen eller solsken i blick. Med 40 nedfarter i alla svårighetsgrader finns skidåkning för hela familjens önskemål. Liftsystemets 26 liftar gör att du enkelt och snabbt kommer till dina favoritbackar, utan trista transportsträckor.

För alla bräd- och skidåkare som gillar hopp, rails, corners och tabletops finns en Snowpark med fyra linjer uppdelad i två backar. De fyra linjerna är i färgerna grön, blå, röd och svart.

Askestigen
Längs Askestigen möter du busiga renar, jättetroll och andra roliga överraskningar. Inte många stavtag bort finns ett stort nybörjarområde som lämpar sig fint för lite ostadiga ben. Här lär skidskolan ut de ädla skidkonsterna till en ny generation. Skidskolan bjuder även på mycket kul och är en perfekt plats att hitta nya kompisar på.

På längden
För den som vill njuta skidåkning på tvären finns 82 km preparerade längdspår i vacker fjällmiljö och varierande terräng. Sammanlagt finns c:a 13 km elbelysta spår.

Mat och nöje
Restaurangutbudet är gott och brett. Vad sägs om mättande frukostbufféer, pizza, pasta, gourmetmiddagar, fondue, lokala specialiteter och smakrika temakvällar?

En perfekt avslutning på skiddagen är afterski. Det finns många ställen att välja mellan. Sjung ikapp med ett liveband eller slappna av i en skön fåtölj framför brasan. För barnen finns barnens egna, föräldrafria afterski.
Den som vill och orkar skaka loss benen kan göra det på nattklubben Loftet.

Sport och lek
I sporthallen finns den populära badavdelningen, med en stor pool, en bubbelpool och barnens badland. Här finns även en stor sporthall, hoppborgsland, bowlingbanor, ett arkadspelrum,gym och café.

Fakta
Liftar: 26 st
Nedfarter: 40 st
Längsta nedfart: 2,8 km
Högsta fallhöjd: 304 m
Total pistlängd: 29 km
Längdspår: 82 km (preparerade)
Elbelysta längdspår: 13 km
Avstånd från Stockholm: 46 mil
Avstånd från Göteborg: 58 mil
Avstånd från Malmö: 87 mil

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!