Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Spännande höstresemål i Sverige

Hösten är en härlig tid för semesteräventyr. Värmen har lagt sig, kvällarna blir mörka medan dagarna fortfarande är ljusa och luften är frisk och klar. Färgerna i naturen skiftar mellan grönt, gult och rött och lingonen lyser röda på marken. Eftersom skolorna har börjat är det ofta lugnare på populära resmål och priset på boende och resor är billigare än under högsäsong.

Även om du inte har tillräckligt med sparade semesterdagar för att ta en hel veckas semester finns det flera andra alternativ. Många arrangörer erbjuder weekendpaket där du bara behöver ta ledigt på någon dag men ändå hinner med en avkopplande resa inom Sverige. Om sommaren har gjort att pengarna på kontot har sinat finns det smarta alternativ för att ha råd med höstens resmål. Hos Zmarta kan du enkelt jämföra privatlån för att få det billigaste lånet. På Zmartas webbplats hittar du också enkel och tydlig information om vad det innebär att ta ett privatlån och får dessutom snabbt svar på din ansökan om lån från över 30 banker och långivare.


Vandra och cykla i fjällen
Att vandra i fjällmiljö ger en underbar frihetskänsla och all stress brukar försvinna när vandringskängorna sätts på. Varför inte bege dig till den fantastiska naturen i Tänndalen? Här hittar du både bekvämt boende samtidigt som du kan vandra ovanför trädgränsen och njuta av den storslagna utsikten över fjälltopparna. En bekväm liten ryggsäck med god matsäck och ett sittunderlag bär du enkelt med dig under vandringen och kan sedan njuta av en varm dusch och en god middag på kvällen.

I Tänndalen finns även möjlighet att cykla längs med markerade leder av olika svårighetsgrad. Funäsfjällen erbjuder både vanliga cykelleder och mountainbikeleder, vilket gör att det alltid finns en cykelväg oavsett tidigare erfarenhet av cykling. Den som vill ha en mer stillsam semester kan istället välja att fiska i någon av de hundratals fjällsjöar eller miltals av strömmande vattendrag. Du behöver endast köpa ett fiskepass för att ha rätt att fiska överallt och du hittar bland annat öring och röding.


Avkopplande weekend med spa

Hösten med sin svala, friska luft med allt mörkare kvällar är som gjord för en avkopplande weekend med besök på spa. I Båstad hittar du ett prisvärt weekendpaket där du kan njuta av en långhelg tillsammans med en god vän eller partner. I paketet ingår afternoon tea i Vinterträdgården, frukostbuffé, trerätters meny och lunchbuffé. Dessutom ingår fri entré till spa och kallbadhus. Under helgen kan du även ta långa promenader längs med havsstranden på Bjärehalvön. Efter en långhelg i Båstad kommer du att känna dig utvilad och laddad med ny energi inför den kommande vintern.


Djurgården i Stockholm
För den som reser med mindre barn på en höstresa i Sverige är Djurgården i Stockholm ett resmål som uppfyller hela familjens önskningar. Här hittar du bland annat världens äldsta friluftsmuseum Skansen som grundades 1891. Med den blandade miljön av både djur och gamla historiska byggnader passar Skansen både föräldrar och barn. Det finns flera restauranger och caféer samt en museibutik som säljer både traditionella hantverk och ny design av svenska hantverkare. Skansen är öppet varje dag året runt. På Djurgården kan ni även besöka Vasamuseet, Junibacken och Nordiska museet, vilka alla har särskilda aktiviteter för barnfamiljen. För att hinna med att besöka alla spännande platser på Djurgården krävs mer än en dag!


Mordweekend
Om du älskar kluriga mordgåtor är det självklara valet en mordweekend på Sundbyholms Slott i Eskilstuna. I mordpaketet ingår, förutom ett mystiskt mord, även trerätters middag och bekvämt boende samt frukostbuffé. Mordgåtan leds av professionella skådespelare i samband med middagen. Hur pass aktivt du vill delta i mysteriet är helt upp till dig själv och den som endast vill njuta av middagen under skådespelet kan göra det. Några av namnen på mordgåtorna är "Butlern", "Testamentet" och "Kuppen". Varför inte förstärka den mystiska känslan genom att förbereda dig med att läsa spännande engelska deckare inför resan?

Om du har möjlighet är hösten en perfekt tid för att upptäcka Sveriges spännande resmål. Tack vare billigare priser kan du lyxa till det med ett bekvämt boende och goda middagar. Genom att ta några dagar ledigt under höstmånaderna har du något roligt att se fram emot och kan vila upp dig under några av de mer hektiska månaderna på jobbet innan julledigheten kommer.

Dela:

MTRX 20
First Camp
Snälltåget
Sommarhagen banner
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!